Hlavní obsah

Ostrava může otevřít dveře do Tokia. Hvězdy se vracejí, padne i rekord?

Praha

Po ročním odkladu halového mistrovství světa v čínském Nan-ťingu bude pro české atlety vrcholem sezony víkendový domácí šampionát v Ostravě, který může být i odrazovým můstkem pro olympijské hry v Tokiu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český koulař Tomáš Staněk při mítinku Czech Indoor Gala.

Článek

Šampionát je jediným halovým závodem, kde se dají plnit přísné limity, což se reálně týká zřejmě jen koulaře Tomáše Staňka (potřebuje 21,10 m). „Bude to můj poslední závod halové sezony, ještě předtím mě čeká v pátek mítink v Madridu, tak uvidíme, co se mnou udělá cestování,“ říká český rekordman.

Další atleti ale můžou získat cenné body do rankingu, z něhož rovněž povede cesta na olympiádu. To se týká například sprinterů Zdeňka Stromšíka a Jana Veleby, jejichž souboje jsou ozdobou domácích mítinků, či čtvrtkaře Pavla Masláka. Vlastní národní rekord na nejkratší trati bude chtít opět ohrozit Klára Seidlová.

Foto: ČAS/Adolf Horsinka

Jan Veleba (vlevo) a Zdeněk Stromšík, favorité šedesátky.

Ostrava uvidí i několik návratů po zranění. Letos poprvé by se měli představit medailisté z halových ME dálkař Radek Juška a překážkář Petr Svoboda, po třičtvrtě roce by se ve výškařském sektoru mohla ukázat bývalá juniorská mistryně světa Michaela Hrubá.

Taháky víkendu
Sobota
16.40 60 m Ž (K. Seidlová), 16.50 60 m M (Stromšík, Veleba)
Neděle
12.45 výška Ž (Hrubá?), 13.00 800 m M (L. Hodboď, Šnejdr), 13.10 400 m Ž (Vondrová), 13.15 dálka M (Juška), 13.20 koule M (Staněk), 13.25 400 m M (Maslák, Desenský, Šorm), 14.15 1500 m Ž (Mäki, Mezuliáníková, Vrzalová).

Reklama