Hlavní obsah

Paráda! Výkon roku už v rozběhu

Sprinterka Sha'Carri Richardsonová se na atletickém mistrovství USA v Eugene už v rozběhu na 100 metrů blýskla nejlepším světovým časem sezony 10,71 sekundy. Z čela letošních tabulek sesadila díky novému osobnímu rekordu Marie-Josée Ta Louovou a její výkon 10,75 z Diamantové ligy v Oslu.

Foto: Ashley Landis, ČTK/AP

Sha'Carri Richardson v cíli rozběhu na 100 m v Eugene.

Článek

Richardsonová potvrdila roli favoritky a hlavní adeptky na místo v nominaci na srpnové mistrovství světa v Budapešti. Třiadvacetiletá běžkyně usiluje o účast na první velké akci v kariéře.

Předloni měla být jednou z favoritek olympijského závodu na 100 metrů v Tokiu, ale o hry přišla kvůli pozitivnímu testu na marihuanu, který měla po národním šampionátu. Později řekla, že marihuanu užila, aby jí pomohla se lépe vyrovnat se smrtí biologické matky. Loni se neprobojovala na mistrovství světa v Eugene poté, co na stejném místě na domácím šampionátu vypadla již v rozběhu.

Na mužské stovce ve čtvrtek neuspěl vicemistr světa Marvin Bracy, který dokončil rozběh se zraněním. Nejrychlejší byl světový šampion z roku 2019 Christian Coleman za 9,95.

Olympijská vítězka a světová rekordmanka na 400 metrů překážek Sydney McLaughlinová se předvedla v dobré formě na hladké čtvrtce, rozběhy ovládla časem 49,79.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Nejnovější články

NHL

Florida - NY Rangers 2:1

Video
Florida je podruhé v řadě ve finále Stanley Cupu. Češi mají v play off posledního reprezentanta
NačítámNačíst další články