Hlavní obsah

Překážkář Svoboda: Potrápil bych i naše sprintery

Duo talentovaných českých atletů Petr Svoboda a Roman Novotný se blýsklo při prvním kole extraligy na pražském Strahově. Oba splnili ostré limity pro start na mistrovství v Berlíně. "Neběžel jsem naplno, spíš jsem se soustředil na techniku a splnilo to účel," řekl Svoboda.

Článek

První závod sezóny a hned splněný limit, takhle jste si to představoval?

Ten čas 13,53 je dokonce nad očekávání. Mám pořád problémy s achilovkou, běhat můžu, ale podvědomě se bojím, aby se neurvala.

Nechtěl jste tedy raději extraligu vypustit?

Neběžel jsem naplno, spíš jsem se soustředil na techniku a splnilo to účel. Mám áčkový limit, kdyby to bolelo dál, můžu vypustit nějaký závod, ale snad to nebude nutné.

Máte v achilovce zánět?

Nic se nepotvrdilo. To je jako zranění, co jsem měl v hale, také nikdo nevěděl, co to je. Já mívám taková neidentifikovatelná zranění (úsměv). Ale do mistrovství světa je ještě dost času, není to jako v hale, kdy mě to trápilo těsně před šampionátem.

Nebýt zranění, cítíte se v lepší formě než vloni?

Silově i rychlostně jsem na tom lépe. Na Kanárech jsem běhal některé delší úseky stejně jako Libor Žilka, potrápil bych i naše sprintery. To je pro mě velká výhoda, pak už bude třeba jen udržet techniku na překážkách.

A potom se přiblížíte svému snu být první bílý sprinter s časem pod 13 sekund...

Věřím tomu. Možná se mi někdo bude smát, když to nevyjde. Ale když to zvládnu, poděkuju všem, co mě podporovali.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články