Hlavní obsah

Richardsonová během hodiny vymazala rekordy Göhrové i Felixové

Los Angeles

Devatenáctiletá americká sprinterka Sha'Carri Richardsonová zaběhla na šampionátu NCAA v Austinu juniorské světové rekordy na stovce i dvoustovce. Na nejkratší trati šokovala časem 10,75 sekundy, kterým o 13 setin překonala 42 let starý výkon někdejší hvězdy bývalé NDR Marlies Göhrové. O necelou hodinu později Richardsonová prolétla zatáčku s rovinkou za 22,17 a o setinu pokořila čas krajanky Allyson Felixové z aténské olympiády 2004.

Foto: Sport.cz

Atletická dráha - ilustrační foto.

Článek

Na stovce šla Richardsonová do závodu s osobním rekordem 10,99, po něm z ní byla osmá nejrychlejší žena historie. A to poslední metry proběhla s rukama nad hlavou ve vítězném gestu à la Usain Bolt. V zádech měla regulérní vítr o síle 1,6 m/s.

Razantní zlepšení přineslo talentu z Dallasu univerzitní titul i rekord a je zároveň s převahou nejrychlejší sprinterkou sezony. Druhé místo patří aktuálně Jamajčance Shelly-Ann Fraserové-Pryceové, dvojnásobná olympijská vítězka rovněž v sobotu zaběhla v Kingstonu čas 10,88.

Na dvojnásobné trati Richardsonové juniorský rekord na titul nestačil. O setinu ji porazila v nejlepším světovém výkonu roku Anglerne Annelusová.

Do čela tabulek se posunula i Jamajčanka Janeek Brownová časem 12,40 v běhu na 100 metrů překážek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články