Hlavní obsah

Romantika v cíli. To je žert, myslela si šokovaná slovenská atletka po žádosti o ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už mimo pozornost většiny fanoušků v době, kdy nejlepší chodci byli v cíli, se na budapešťském Náměstí Hrdinů odehrála scéna jak z romantického filmu. Jejími hlavními protagonisty byli slovenští chodci Dominik Černý a Hana Burzalová.

Foto: Marton Monus, Reuters

Dominik Černý žádá v cíli chodeckého závodu o ruku Hanu Burzalovou.

Článek

Budapešť (od našeho zpravodaje) ‑ Chodecká pětatřicítka je jedinou disciplínou, při níž se na mistrovství světa potkávají na trati muži a ženy, čehož Černý využil. S Burzalovou tvoří pár už tři a půl roku, a tak vymyslel originální způsob žádosti o ruku, přímo v cíli chodeckého závodu.

Teprve dva dny před závodem si akci naplánoval. „Rychle jsem zaběhl do nejbližšího nákupního centra a koupil prstýnek. Za pár desítek tisíc,“ vyprávěl po závodě slovenským novinářům, načež se vedle stojící snoubenka trochu zarazila, než doplnil: „forintů.“

S prstýnkem v kapse absolvoval celý závod, který pro něj mimochodem dopadl velmi slušně, osobním rekordem a 19. místem. „Původně jsem chtěl požádat o ruku, když jsem ji předcházel, ale pak jsem se vycukal, co by asi na zpomalení řekli moji nadřízení v Dukle,“ vyprávěl s úsměvem.

V cíli byla přece jen vhodnější chvíle, jen potřeboval umluvit organizátory, aby ho tam zpět pustili ve chvíli, kdy půlhodinu po něm docházela Burzalová.

Pohled na partnera v cíli ji nejprve nepřekvapil. „Věděla jsem, že na mě přijde počkat do cíle, většinou to dělá. Jenže on si rázem klekl a vytáhl prstýnek,“ citoval chodkyni web atletika.sk.

Foto: Marton Monus, Reuters

Dominik Černý si svoji snoubenku Hanu Burzalovou odnesl z cíle v náručí.

Burzalová došla do cíle, zastavila si čas na hodinkách a pronesla: „Áno.“

„Zůstala jsem v šoku. Nejdřív jsem myslela, že to je žert, ty dělá často,“ smála se pak. „Po 35 kilometrech už tělo ani mozek nepracují jako normálně, ale samozřejmě jsem měla radost. Už se těším, až se podívám na nějaký záznam, protože si z toho šoku nic nepamatuju,“ přiznala.

Nebude to problém, video s originální žádostí, po níž si Černý odnesl svou snoubenku v náručí, rychle obletělo nejen atletický svět. Za dvě hodiny na Instagramu Světové atletiky posbíralo přes sto tisíc lajků.

Reklama