Hlavní obsah

Senzaci z Hodonína zrodily testy při hokeji. Teď Sasínek šokoval sám sebe

Ostrava

Usain Bolt, Renaud Lavillenie… A Filip Sasínek. V plejádě hvězdných vítězů páteční Zlaté tretry se objevilo jméno, které tam nikdo nečekal. Ani sám dvacetiletý mílař. „Kdyby mi to někdo řekl před závodem? Smál bych se. A hodně dlouho,“ ujišťoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Senzace Zlaté tretry 2016! Filip Sasínek vítězem závodu na 1500 m.

Článek

Má za sebou starty na dorosteneckých i juniorských světových šampionátech, ale teprve na vítkovickém stadiónu způsobil prvotřídní senzaci. Do závodu na 1500 m vstupoval s nejhorším venkovním osobním rekordem ze všech třinácti evropských účastníků 3:46,13.

Jenže v cíli byl první. A v čase 3:36,32. „Říkal jsem si, že kdybych běžel lehce pod 3:40, plakal bych radostí. Takový finiš jsem nečekal, to je obrovský šok,“ udivil sám sebe.

Stěhovat se zatím nechce

Sasínek trénuje v Hodoníně s koučem Antonínem Slezákem. „Jsme spolu od začátku a nechci to měnit,“ zahání zatím myšlenky na přesun za lepším tréninkovým zázemím třeba do Dukly.

„Hodně mi pomáhá i táta, snaží se mě všude vozit, v podstatě i pro mě vydělává, protože je to strašná finanční zátěž,“ cení si Sasínek, jehož pro atletiku objevily letní testy na 1500 m v hokejovém klubu.  „Ve dvanácti jsem ještě oba sporty kombinoval, pak jsem se začal věnovat naplno atletice,“ líčí student grafického designu.

„Ale to studium mám spíš doplňkově k atletice. Teď mě čeká maturita,“ nastiňuje své další plány Sasínek, jemuž v Ostravě chybělo pouhých dvanáct setin k olympijskému limitu.

Reklama