Hlavní obsah

Slavný běžec Rudisha přežil bez zranění nehodu malého letadla

Znovu při něm stáli všichni svatí! Dvojnásobný olympijský vítěz v běhu na 800 metrů David Rudisha prožil chvíle hrůzy při nouzovém přistání malého letadla, jež po selhání motoru skončilo na střeše. Bývalý hvězdný atlet vyvázl ze sobotní nehody doma v Keni bez vážnějšího zranění pouze s naraženými zády.

Foto: Profimedia.cz

Dvojnásobný olympijský vítěz v běhu na 800 metrů David Rudisha.

Článek

"Byly to strašlivé chvíle, kdy doslova držíte své srdce v dlani a modlíte se k bohu. Pilot odvedl neskutečnou práci a udržel letadlo dlouho ve vzduchu a stabilní. Díkybohu jsme z toho všichni vyvázli živí," řekl třiatřicetiletý Rudisha deníku The Nation.

Světový rekordman Rudisha naposledy závodil před pěti lety. Účastníkem nehody se stal při odletu z takzvané masajské olympiády, sportovní soutěže zástupců tohoto etnika, k němuž sám patří. Na akci byl čestným hostem. Několik minut po vzletu se motor letadla zastavil a pilot manévroval nad stromy. Když se pokusil nouzově přistát, jedním křídlem se zachytil o strom a roztočený stroj dopadl na kamenité pole. Vážnější zranění utrpěl pouze jeden ze šesti pasažérů, jenž má poraněná žebra.

Olympijský vítěz z let 2012 a 2016 Rudisha se ocitl blízko smrti již podruhé. V roce 2019 vyvázl pouze s lehkými zraněními z nehody, kdy se svým SUV při náhlém defektu pneumatiky ve vysoké rychlosti narazil do autobusu.

Reklama

Související témata: