Hlavní obsah

Prskavec vstoupil do olympijské sezony vítězstvím na mistrovství Oceánie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vodní slalomář Jiří Prskavec vstoupil vítězně do nové sezony, v níž bude na hrách v Paříži obhajovat olympijské zlato z Tokia. Dvojnásobný světový šampion na kajaku vyhrál mistrovství Oceánie v australském Penrithu. S dvousekundovou penalizací za dotek na jedné brance porazil o 18 setin sekundy Francouze Anatolea Delassuse.

Foto: Iva Roháčková

Vodní slalomář Jiří Prskavec na archivním snímku.

Článek

Prskavec se připravuje v teple v Austrálii na novou sezonu stejně jako řada dalších vodáků. S obhajobou olympijského zlata si hlavu neláme. „Vlastně bych řekl, že ten tlak je menší. Na zlatou olympijskou medaili myslí všichni sportovci. Je to ten největší úspěch, kterého mohou dosáhnout. Mně už se to povedlo, takže si teď užívám, že pořád závodím a bojuji o nejvyšší pozice,“ uvedl na webu Mezinárodní kanoistické federace.

„Nevím, kolik let ještě budu moct s mladšími závodníky soupeřit, takže si ty jízdy prostě užívám,“ dodal třicetiletý český reprezentant, který loni začal kombinovat kajak s kánoí.

Závod kajakářek vyhrála australská hvězda Jessica Foxová.

Reklama