Hlavní obsah

Superliga ME atletických družstev bude už v květnu

Lausanne

Superliga mistrovství Evropy atletických družstev se uskuteční v Chorzówě už o posledním květnovém víkendu místo původně stanoveného termínu 19.-20. června. Bez udání důvodu to oznámili polští pořadatelé a evropská asociace EA. Změna se netýká české reprezentace, která bude usilovat o návrat mezi elitu v první lize v Kluži. V Rumunsku se stejně jako v dalších dvou nižších soutěžích v bulharské Staré Zagoře a Nikósii bude závodit podle plánu v červnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Nový termín je další změnou v rozpisu týmového šampionátu pro příští rok. Superliga se totiž měla původně uskutečnit v Minsku, běloruská metropole se ale pořadatelství z technických důvodu vzdala. V listopadu byl Chorzów vybrán jako náhradní dějiště.

O titul budou 29. a 30. května bojovat vedle domácích obhájců prvenství Francie, Německo, Británie, Itálie, Španělsko, Ukrajina a jako nováček superligy Portugalsko.

Čeští atleti budou mít o tři týdny později za soupeře Švédsko, Řecko, Finsko, Švýcarsko, Norsko, Nizozemsko, Belgie, Turecko, Irsko, Estonsko, Bělorusko a domácí tým.

Reklama

Související témata: