Hlavní obsah

Tyčkař Duplantis poprvé v sezoně přeskočil šest metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až při třetím startu v letošní halové sezoně se švédské tyčkařské hvězdě Armandu Duplantisovi povedlo překonat šestimetrovou hranici. Na tyčkařském mítinku ve francouzském Clermont-Ferrand dnes zvítězil výkonem 602 centimetrů a posunul se do čela světových tabulek. Pokus o překonání vlastního světového rekordu na výšce 624 centimetrů Duplantisovi nevyšel.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tyčkař Armand Duplantis na archivním snímku.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Švéd dosud zažíval nejhorší vstup do sezony za posledních pět let. Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa začal na konci ledna v Astaně výkonem 580 cm. Před dvěma týdny v Uppsale pak skočil 592 cm. V obou případech zvítězil stejně jako v Clermond-Ferrand, kde za ním skončil domácí Thibaut Collet, který předvedl o deset centimetrů méně.

V soutěži žen obsadila páté místo Amálie Švábíková, která vyrovnala své letošní maximum 463 cm. Vyhrála Kanaďanka Alysha Newmanová s výkonem o 20 centimetrů lepším.

Halový mítink ve skoku o tyči v Clermont-Ferrand (Francie):
Muži:
1. Duplantis (Švéd.) 602
2. Collet (Fr.) 592
3. Kendricks (USA) 592
Ženy:
1. Newmanová (Kan.) 483
2. Williamsová (USA) 483
3. Moserová (Švýc.) 473
...
5. Amálie Švábíková (ČR) 463

Reklama

Související témata: