Hlavní obsah

Tyčkař Lavillenie skočil 593 cm, Lemaitre vynechá HMS

NEVERS

Francouzský tyčkař Renaud Lavillenie skočil na mítinku v Nevers nejlepší výkon této halové sezony 593 cm. Letošní tabulky vede o jeden centimetr před Němcem Björnem Ottem, jenž v sobotu vyhrál tyčkařský mítink v Postupimi skokem přes 592 cm.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Francouzský tyčkař Renaud Lavillenie

Článek

Halový mistr Evropy Lavillenie si vylepšil letošní maximum o plných 13 centimetrů, i když kvůli dráze v Nevers musel zkrátit rozběh o dva kroky. "Nevěděl jsem, jak se s tím vypořádám, ale výsledek je vynikající," řekl tyčkař s halovým osobním rekordem 603 cm.

Březnové mistrovství světa v Istanbulu bude bez francouzské sprinterské hvězdy Christopha Lemaitra. Trojnásobný evropský šampion pod širým nebem sice vyhrál v sobotu na mítinku ve Val de Reuil závod na 60 metrů, ale s výkonem 6,59 sekundy nebyl spokojen. Proto se rozhodl, že příští víkend ještě absolvuje francouzský šampionát a pak ukončí halovou sezonu.

"Čekal jsem lepší výkon. Znamená to, že ještě nejsem úplně připravený. Musím zapracovat na prvních metrech," uvedl Lemaitre, jenž doufal, že si vylepší osobní rekord 6,55.

Reklama

Související témata: