Hlavní obsah

Tyčkařka Rybová cítila při balení nostalgii

PRAHA

Před dvanácti lety načala Pavla Hamáčková reprezentační tyčkařskou kariéru na mistrovství Evropy v Budapešti, ve středu ji už pod jménem Rybová odletěla do katarského Dauhá ukončit. „Už mě opravdu nic nezlomí,“ říká odhodlaně. Svůj hlavní cíl si splnila. I po narození syna Jiříka se dokázala dostat do formy a nominovat se na halové mistrovství světa.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Tyčkařka Pavla Hamáčková.

Článek

„Na další pokračování nemám podmínky, už takhle terorizuju rodinu,“ vypráví skokanka, jejíž manžel, bývalý desetibojař, pracuje jako kondiční trenér prvoligových fotbalistů Příbrami. „Vždycky jsem se snažila trénovat zodpovědně, ale teď když je třeba dítě nemocné, musím vynechat důležitý trénink, připravuju se vlastně jen tak napůl a pak jsem ve stresu, místo abych se atletikou hlavně bavila,“ vysvětluje.

Problém měla i s financováním soustředění. „Žádné středisko mi nenabídlo zabezpečení, takže jsem část dostala od svazu, část dala z peněz, co jsem měla za sedmé místo z mistrovství světa ještě před porodem, a hodně mi pomohl pan Starka,“ děkuje příbramskému mecenáši.

Bývalá halová mistryně světa i Evropy si tak včera naposledy sbalila tyčkařské „nádobíčko“. „Trochu smutné to je, už na tréninku jsem si uvědomovala, že to je možná naposledy. Ale tyčka prostě není tenis, nejde si jít ještě po kariéře jen tak zaskákat,“ ví Rybová.

Poslední roky věnuje fyzioterapii. „Ale ani nenabírám nové pacienty, mám jich dost a není lehké to skloubit s péčí o dítě, zvlášť když jsme v Příbrami bez babiček,“ dodává skokanka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.