Hlavní obsah

Tyčkařská carevna se po závodě smála i plakala

PRAHA

Hodně vážně brala Jelena Isinbajevová svůj slib organizátorům, že udělá vše pro to, aby v Praze opět o něco posunula svůj světový rekord. Když se ani potřetí nepřenesla přes kýžených 501 cm, propukla v pláč. Neomezená vládkyně ženské tyče nebyla k utišení, dlouho slzela na ramenou svého kouče Petrova.

Článek
Fotogalerie

„Moc mě to mrzí, byla jsem tak moc blízko, technicky byl ten třetí pokus dobrý. Proto mě to tak mrzelo,“ vysvětlovala svůj smutek. Až po několika desítkách vteřin nasadila svůj přeci jen tradičnější výraz – široký úsměv a mávala nadšeným fanouškům v hale. V O2 Areně absolvovala, jak je u ní obvyklé, vlastní závod. V sektoru už nikdo jiný nebyl, jen ona sama. Mezi pokusy byla schoulená pod světlou deku, tak aby neviděla ven a nikdo neviděl ji.

Před pokusy si tradičně odříkávala svoji tajnou formulku, jejíž obsah nikdo kromě ní nezná. Zkušeně si dlaněmi určovala rytmus, v jakém ji diváci mají roztleskávat rozběh. K němu jí hrála její oblíbená kapela Blink 182.

Isinbajevová tak alespoň skokem 490 cm vylepšila svůj nejlepší výkon na českém území, kde se jí v minulosti příliš nedařilo, dosud zde nejvíc zdolala 466 cm v Ostravě. „A příští rok se sem vrátím a zkusím rekord překonat,“ slíbila. „Dojalo mě, jak mě tu fanoušci přijali,“ pochvalovala si atmosféru v O2 Areně.

Reklama