Hlavní obsah

Veselému hrozil průšvih, trápil se s rozběhem

Ostrava

Měl namále. Po dvou sériích soutěže oštěpařů byl Vítězslav Veselý poslední devátý a hrozilo, že mistr světa nepostoupí v Ostravě mezi osmičku a soutěž pro něj skončí. „Kdybych se nezlepšil, vypadl bych, což by byl trošku průšvih,“ tušil svěřenec ředitele Zlaté tretry Jana Železného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpař Vítězslav Veselý se v Ostravě na stupně vítězů neprotlačil.

Článek

Třetím pokusem zmobilizoval síly a poslal oštěp na 82,37 m. Žádný další zdařený pokus už si nepřipsal, a tak skončil v elitní konkurenci šestý. „Trápil jsem se s rozběhem, malinko mám problém se zadním stehnem, po Diamantové lize v Dauhá jsem toho moc nenatrénoval,“ popisoval Veselý.

Keňan překvapil

Také často odhazoval v pádu. „Při druhém pokusu jsem brzdil pravou nohou, a jak jsem byl blízko čáry, trochu jsem nohu zacítil. Tak jsem pak přirozeně radši brzdil rukama,“ líčil.

Psí počasí v závěru Zlaté tretry oštěpařům příliš nenahrávalo, ale Keňan Julius Yego ukázal národním rekordem 86,88 m, že daleko se dá hodit i v dešti a zimě. „Trochu překvapil. Asi je z Keni zvyklý na teplejší déšť, ale už jsem ho viděl v hrozných podmínkách házet daleko,“ okomentoval Veselý vítězného oštěpaře.

Reklama