Hlavní obsah

Vlašičová bude obhajovat titul na MS i s natrženým svalem

SPLIT

Výškařka Blanka Vlašičová se rozhodla obhajovat titul na mistrovství světa v Tegu, i když má natržený sval ve stehně na odrazové levé noze. Sedmadvacetiletá Chorvatka se sice na závody necítí, ale nechce šampionát jen sledovat v televizi. "Přišlo by mi to jako večírek, na který mě nepozvali," uvedla dnes na tiskové konferenci dvojnásobná světová šampionka a stříbrná olympijská medailistka.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Blanka Vlašičová

Článek

"Před pár dny jsem v tréninku naskákala jen 24 pokusů a rozhodla se, že na mistrovství světa nepojedu. Ale s tím vědomím jsem dokázala žít jen půl dne. Takže jsem změnila názor. Pojedu, a buď vyhraju, nebo to bude harakiri," prohlásila Vlašičová, která je s výkonem 208 cm druhou nejlepší výškařkou historie, ale letošní sezona jí nevychází. Dvoumetrovou hranici dokázala zdolat jen jednou, přesto je v tabulkách druhá. Ovšem s velkým odstupem za ruskou vicemistryní světa Annou Čičerovovou (207).

Úřadující evropská šampionka je připravena na to, že bude muset přemáhat bolest. "Hlavní je, abych si nic nevyčítala, až jednou ukončím kariéru. Nemohla bych sedět u televize a dívat se 3. září na to, jak někdo jiný vyhrává. Jenom bych to soupeřkám ulehčila, a kdybych nejela, bylo by to nefér k mým fanouškům i týmu. Před odletem mě čekají ještě tři tréninky, a pokud se sval neutrhne, budu tam," prohlásila Vlašičová.

Na šampionátu prý bude tentokrát v jiné roli než obvykle. "Vzhledem k okolnostem poprvé v kariéře nebudu pod tlakem. Není to pro mě lehká sezona. Jsem zvyklá skákat dva metry kdykoli, a ne končit na 190 centimetrech. Ale byla jsem nemocná a zraněná. Mým cílem bude dostat se do finále a potvrdit, že se můžu měřit s nejlepšími," dodala.

Reklama

Související témata: