Hlavní obsah

Výškařka Vlašičová bude posedmé závodit na Zlaté tretře Ostrava

OSTRAVA

Chorvatská výškařka Blanka Vlašičová potvrdila start na atletickém mítinku Zlatá tretra Ostrava. Dvojnásobná mistryně světa a nejlepší sportovkyně Evropy roku 2009 je po kubánském překážkáři Dayronu Roblesovi druhou hvězdou mítinku nového seriálu IAAF World Challenge, který se ve Vítkovicích uskuteční 27. května.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Chorvatská výškařka Blanka Vlašičová

Článek

Vlašičová přijede do Ostravy závodit už posedmé. "Nepamatuju si, že bych někdy z Ostravy odjížděla smutná. Vždycky se vracím s pozitivními dojmy a pocity. Na stadiónu je i dobrý podklad, podmínky na závodění jsou tu ideální," řekla v pondělí novinářům dlouhodobě úspěšná výškařka.

Stříbrná medailistka z olympiády v Pekingu na Zlaté tretře vytvořila i nejlepší výkon na českém území vůbec: v roce 2008 tady přeskočila 205 cm. Její osobní maximum je ještě o tři centimetry lepší, atakům na 210 cm však zatím laťka odolává.

Vlašičová věří, že symbolicky by to mohlo vyjít právě v roce 2010. "Možné to je. Visí to ve vzduchu. Mám za sebou nejlepší zimní přípravu v kariéře. Ale je to sport, nedá se nikdy nic garantovat," upozornila chorvatská atletka, která se v poslední době o pomyslný trůn mezi výškařkami přetahuje s Němkou Ariane Friedrichovou.

Klenotem Zlaté tretry by však znovu mohl být fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt. Organizační štáb prozradil, že jednání s nejlepším sportovcem světa se vyvíjejí dobrým směrem. "Jsme na dobré cestě. Dotahují se detaily, v nejbližším období bychom to chtěli uzavřít," uvedl manažer mítinku Alfons Juck.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.