Hlavní obsah

Astronomická částka! Boty z nováčkovské sezony Michaela Jordana se prodaly za rekordní sumu

Nový majitel obnošených bot legendárního Michaela Jordana musí být velký milovník basketbalu. Boty, ve kterých Jordan nastoupil v pátém utkání své nováčkovské sezony v NBA v roce 1984, totiž koupil za rekordní částku téměř 1,5 milionu dolarů (33 milionů korun).

Foto: @darrenrovell, Twitter

Boty za 33 milionů? To jsou ony

Článek

Pozdější šestinásobný šampion zámořské ligy s Chicagem je po zápase věnoval mladému podavači míčů v Denveru. Novým majitelem červenobílého páru bot modelu Nike Air Ships se podle NBC stal sběratel Nick Fiorella, který je v aukci společnosti Sotheby's získal za 1,472 milionu dolarů.

Nedělní dražba výrazně překonala dosavadní rekord při prodeji nošených sportovních bot, který dosud držel jiný Jordanův pár. Loni v srpnu se za 615 000 dolarů prodaly boty, s nimiž odehrál v roce 1985 exhibiční zápas v Itálii.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Sotheby's (@sothebys)

Aukce vzácných sportovních bot zažívají v poslední době boom. Na vysokých cenách za Jordanovy suvenýry se navíc projevil i zvýšený zájem po odvysílání dokumentu The Last Dance, mapující život a kariéru nyní osmapadesátiletého slavného basketbalisty.

Reklama

Související témata: