Hlavní obsah

Atlanta v NBA nestačila na Houston, Krejčí do hry opět nezasáhl

Basketbalisté Atlanty prohráli na palubovce nejhoršího týmu NBA Houstonu 122:128 a ve Východní konferenci jsou pátí s bilancí 11-8. Nestačilo jim ani 44 bodů Trae Younga či 39 Dejounteho Murrayho. Český reprezentant Vít Krejčí šanci opět nedostal a utkání jako jeden ze dvou náhradníků Hawks sledoval celé z lavičky. Rockets táhl s 30 body Jalen Green.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Zeke Nnaji (Denver Nuggets) hází na koš v zápase proti LA Clippers

Článek

Hawks nestačil ani náskok 16 bodů či vedení o 10 bodů po třetí čtvrtině. Tu závěrečnou totiž hrubě nezvládli a prohráli ji 18:34. "Neubránili jsme je, 122 bodů je dost na to, abychom vyhráli. Ani doskok jsme si nepohlídali, jen v útoku doskočili 22 míčů," litoval trenér Atlanty Nate McMillan.

Rockets na doskoky deklasovali Atlantu 59:28, což zapříčinila i absence pivota Clinta Capely. "Ano, Clint dnes nehrál, ale doskakovat a odvést v tomto směru lepší práci jsme měli i tak," uznal Young, jenž si 44 body vylepšil maximum v sezoně. Jediným hráčem vedle Younga a Murrayho, který se dostal do dvouciferných čísel, byl s 11 body AJ Griffin. Rockets táhli s Greenem i Kenyon Martin a Jabari Smith s 21 body, Martin přidal 15 doskoků.

Rovněž 44 bodů nasbíral Jerami Grant a dovedl Portland k vítězství 132:129 v New Yorku po prodloužení. Osmadvacetiletý křídelník předvedl nejlepší výkon kariéry v NBA, pomohl si 21 šestkami z 28 pokusů. "Kdyby proměnil i ty zbylé, mohl si z Madison Square Garden odvézt padesátku," uvedl kouč Chauncey Billups.

Tým Blazers měl k dispozici 51 trestných hodů, proměnil 38. Grantovi sekundoval Anfernee Simons s 38 body. Portland je navzdory absenci zraněné hvězdy Damiana Lillarda pátý na západě (11-8), Knicks na východě s bilancí 9-10 drží devátou pozici.

Šlágr mezi Milwaukee a Clevelandem, druhým a třetí celkem Východní konference, ovládli domácí Bucks jasně 117:102. Hvězdou byl Janis Adetokunbo s 38 body, devíti doskoky a šesti asistencemi. Jeho tým přitom prohrával až o 16 bodů.

Po pětizápasové absenci se do hry vrátil LeBron James a dovedl Lakers k triumfu 105:94 v San Antoniu. James nastřádal 21 bodů, Anthony Davis 25 bodů a 15 doskoků.

Reklama

Související témata: