Hlavní obsah

Basketbalisté Děčína přišli po disciplinárním trestu o Waltona i Kroutila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté Děčína přišli před dnešním třetím zápasem čtvrtfinále play off s Brnem vedle A.J. Waltona kvůli disciplinárnímu trestu i o Filipa Kroutila. Disciplinární komise NBL hráči na základě podnětu brněnského týmu dodatečně zastavila činnost na jedno utkání. Severočeský klub o tom informoval na svém webu a oznámil, že basketbalista neuspěl s odvoláním proti trestu.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Kroutil dostal trest za to, že v přestávce mezi třetí a čtvrtou čtvrtinou vypjatého středečního druhého duelu na palubovce strčil do soupeře Matěje Dáni. Navíc mu disciplinárka vyměřila pokutu 17.000 korun, kterou mu po odvolání snížila na 12.000. Distanc na jedno utkání ale zůstal v platnosti.

Walton byl vyloučen v závěru úvodní čtvrtiny poté, co vběhl na hřiště, když se Dáňa pustil do strkanice s Janem Štěrbou. Vzhledem k tomu, že inkasoval druhou přímou diskvalifikační chybu v sezoně, dostal zákaz startu na jedno utkání a pokutu osm tisíc korun.

Děčín vyhrál po těsných koncovkách oba úvodní domácí zápasy a v sérii vede nad Brnem 2:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.