Hlavní obsah

Basketbalisté Maccabi Tel Aviv budou hostit euroligové zápasy v Bělehradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté Maccabi Tel Aviv během války mezi Izraelem a Palestinci budou hrát zápasy Evropské ligy v Bělehradě. O náhradním dějišti informovalo vedení soutěže na svém webu po úterní schůzce v Istanbulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Nejbližší domácí utkání mají hráči Maccabi na programu 9. listopadu proti Bayernu Mnichov. O týden dříve měli hrát proti Realu Madrid, ale duel byl odložen. Do té doby se izraelský klub představí dvakrát na hřišti soupeře, a to v Monaku a Miláně.

„Maccabi získalo podporu bělehradského magistrátu a srbské vlády a zapojí se do rozhovorů s cílem naplánovat nezbytná bezpečnostní opatření, která ochrání integritu všech zúčastněných, což je priorita Euroligy a jejích klubů,“ uvedli zástupci soutěže. Hraje ji osmnáct týmů včetně Barcelony s dvojicí českých reprezentantů Tomáš Satoranský, Jan Veselý.

Z Evropského poháru žen již odstoupily basketbalistky Ramatu Hašaron. Má ho hrát také Ramla, kde od září působila česká pivotka Renáta Březinová, která se po útoku Hamásu na Izrael vrátila do Česka. Další izraelské kluby by měly hrát domácí pohárové zápasy na Kypru.

Reklama

Související témata: