Hlavní obsah

Milwaukee - Phoenix 109:103 Stav série 2:2Basketbalisté Milwaukee ve čtvrtém utkání finále NBA porazili Phoenix

Aktualizováno

Basketbalisté Milwaukee Bucks se vrátili do boje o titul v NBA, když ve čtvrtém zápase porazili doma Phoenix 109:103 a srovnali finálovou sérii na 2:2 na zápasy. Suns přitom díky 42 bodům Devina Bookera vedli většinu zápasu, ale obrat Bucks řídil v koncovce Khris Middleton, který 10 ze svých 40 bodů dal v posledních dvou minutách.

Foto: Jeff Hanisch, Reuters

Giannis Antetokounmpo (vlevo) a Pat Connaughton se radují z výhry nad Phoenixem

Článek

Phoenix měl hned v úvodu zápasu šňůru 10:0 a vedl rychle o devět bodů. Milwaukee sice ve druhé čtvrtině na chvíli získalo vedení na svou stranu, ale pak začal úřadovat Booker, který nejprve ve druhé čtvrtině dal 12 bodů a ve třetí dokonce 20 bodů. Jenže také se dostal do potíží s fauly a velkou část poslední čtvrtiny musel prosedět na lavičce.

Suns bez něj hájili devítibodový náskok, který se ale snižoval. Tři minuty před koncem poslal Bucks do vedení trojkou Pat Connaughton, ale hned vzápětí opět srovnal Booker, který se vrátil do hry na koncovku. Ani on však svůj tým nezachránil.

Hrdinou se totiž stal Khris Middleton, který šesti body v řadě zařídil Milwaukee do poslední půlminuty čtyřbodové vedení. Přispěl k tomu i blok Janise Adetokunba proti snaze Deandreho Aytona o smeč po nahození na koš. Middleton pak dalšími čtyřmi body z trestných hodů pokořil hranici 40 nastřílených bodů a potvrdil vítězství.

Bucks předvedli výraznější týmový výkon, když Middletonovi pomáhal Adetokunbo 26 body, 14 doskoky a 8 asistencemi, Brook Lopez 14 body za 19 minut a Jrue Holiday, který i přes úspěšnost střelby jen 20 procent nasbíral 13 bodů, 7 doskoků a 7 asistencí. Na Straně Suns měl vedle Bookera nejvíce bodů Joe Crowder a to 15. Cameron Johnson a Chris Paul přidali po 10 bodech.

"Booker trefoval i opravdu těžké střely, ale my věděli, že tento zápas musíme vyhrát a dělali jsme vše pro to, abychom to zvládli. Teď je srovnáno a do dalších zápasů si musíme udržet toto nasazení a vůli po vítězství," řekl Middleton.

Bookera může alespoň těšit, že pokořil rekord v počtu bodů hráče při premiérovém startu v play off. Hvězda Phoenixu v letošním play off dala už 542 bodů, dosavadním rekordem nováčka v play off bylo 521 bodů Ricka Barryho z roku 1967.

Triumf Milwaukee trochu přidělal vrásky trenérovi americké reprezentace Greggovi Popovichovi, který má v nominaci na olympijské hry hned tři hráče z finálové série Bookera, Middletona a Holidaye. K olympijskému týmu se nyní budou moci připojit nejdříve tři dny před začátkem turnaje.

Finále play off NBA - 4. zápas:
Milwaukee - Phoenix 109:103 (20:23, 52:52, 76:82)
Nejvíce bodů: Middleton 40, Adetokunbo 26, Lopez 14, Holiday 13 - Booker 42, Crowder 15, Johnson, Paul oba 10.

Reklama

Související témata: