Hlavní obsah

New Orleans - Phoenix 110:123Basketbalisté New Orleans podlehli Phoenixu, Satoranský opět nehrál

Basketbalisté Phoenixu zvítězili v NBA na palubovce New Orleans 123:110 a jako druhý tým Západní konference i celé ligy potvrdili předpoklady. Naopak Pelicans, kterým opět chyběl kvůli koronavirové karanténě český reprezentant Tomáš Satoranský, jsou v konferenci předposlední. LeBron James v závěrečné čtvrtině dovedl Los Angeles Lakers k obratu a domácímu vítězství nad Sacramentem 122:114.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Jose Alvarado z New Orleans se snaží pod košem zakončit akci, brání ho Bismack Biyombo z Phoenixu.

Článek

Phoenix od začátku ukazoval, kdo je favorit. Suns už v první čtvrtině nastříleli 42 bodů a vytvořili si dvouciferný náskok. Postupně se sice domácí dostávali do hry a v poslední čtvrtině dokonce stáhli ztrátu na pouhé dva body, ale soupeř opět rychle odskočil, a to díky nečekanému hrdinovi. Pivot Bismack Biyombo před pár dny podepsal ve Phoenixu desetidenní smlouvu, aby nahradil pivoty v karanténě, a v úterním utkání v koncovce zaznamenal osm ze svých 16 bodů, k tomu přidal i dvě asistence.

Nejlepším střelcem Phoenixu byl ale s 33 body Devin Booker, Chris Paul zaznamenal 11 bodů a 15 asistencí. Pelikány táhli Jonas Valančiunas s 25 body a 16 doskoky a Devonte Graham s 28 body. "Klíčový byl Chris Paul, který skvěle nahrával celý zápas a v posledních pěti minutách měl pět asistencí. Měl v očích ten pohled, který říkal: 'Jen mě nechte tvořit'," řekl trenér Phoenixu Monty Williams.

Kalifornské derby mezi Lakers a Sacramentem bylo velmi vyrovnané. Ani jeden tým se nevzdálil na více než osm bodů a třiadvacetkrát se změnilo vedení. Úvod patřil Sacramentu, druhá čtvrtina Lakers, ale ve druhé půli měli dlouho navrch hostující Kings, kteří v poslední čtvrtině vedli o sedm bodů. Pak ale James v posledních osmi minutách zaznamenal 14 ze svých 31 bodů a dvě asistence. Dalších 11 bodů dal v poslední čtvrtině Malik Monk. Lakers vyhráli podruhé za sebou a drží se na sedmé příčce Západní konference v kontaktu s nejlepší šestkou. Sacramento je desáté.

Dobrou formu potvrdil Memphis, který vyhrál 110:106 v Clevelandu, zaznamenal šesté vítězství za sebou a potvrdil čtvrtou příčku v Západní konferenci. Zářil opět Ja Morant, který šest ze svých 26 bodů dal v poslední půlminutě včetně klíčového koše 22 sekund před koncem, kterým šli Grizzlies do vedení.

Výsledky zápasů NBA:
Cleveland - Memphis 106:110
Los Angeles Lakers - Sacramento 122:114
New Orleans - Phoenix 110:123
New York - Indiana 104:94
Toronto - San Antonio 129:104.

Reklama