Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka vyhráli i ve třetím kole Ligy mistrů

Riga

Basketbalisté Nymburka ani ve třetím kole Ligy mistrů nenašli přemožitele. Středočeský celek dnes v prvním zápase venku zvítězil 91:72 na palubovce VEF Riga a navázal na domácí triumfy 91:71 nad čtvrtým týmem minulého ročníku Bambergem a 74:72 po prodloužení nad tureckým Gaziantepem.

Foto: David Šváb, ČTK

Nymburští basketbalisté - zleva Deishuan Booker, Zach Hankins, Jaromír Bohačík a Petr Benda se radují během utkání Ligy mistrů v Rize.

Článek

Nymburku znovu skvěle vyšel první poločas a stejně jako v předchozích dvou zápasech si v něm vypracoval až dvacetibodový náskok. Největší zásluhu na tom měla především přesná střelba - středočeský celek proměnil všech sedm trestných hodů, ale hlavně využil osm z šestnácti pokusů za tři body.

Do kabin šli hosté za stavu 49:30, ale také s vědomím, že v úvodních dvou kolech dovolili soupeři utkání po pauze zdramatizovat. Bamberg snížil na rozdíl osmi bodů, Gaziantep skóre dokonce otočil a Nymburk o výhře rozhodl až v poslední sekundě prodloužení.

Foto: David Šváb, ČTK

Roberts Freimanis a Lester Medford z Rigy a Vojtěch Hruban z Nymburka během utkání basketbalové Ligy mistrů.

Tentokrát však Středočeši podobné drama po přestávce nedopustili a náskok postupně navýšili až na 32 bodů. Riga se sice v závěrečné čtvrtině vzchopila a vyhrála ji 26:16, ale hosté i díky nadvládě při doskocích utkání bez problémů dovedli do vítězného konce.

Nejlepším střelcem Nymburku, který poprvé vstoupil do Ligy mistrů třemi výhrami za sebou, byl s 16 body Jaromír Bohačík. Dalších 14 bodů a pět asistencí přidal Roko Rogič a prožil tak nejvydařenější zápas od zářijového příchodu do středočeského celku.

"Výsledkově nám to vyšlo stoprocentně, ale na hře je pořád co zlepšovat," uvedl Vojtěch Hruban, s 11 body třetí nejlepší střelec hostů. "Máme části hry, kdy to není ono. Bylo to tak i dneska, i když rozdíl pořád zůstal vysoký. S tím se musíme vypořádat, protože jsme se nechali uspat a oni v závěru začali presovat po celém hřišti. Určitě totiž narazíme na soupeře, co takhle bude hrát skoro celý zápas," přidal Bohačík.

Další zápas Ligy mistrů čeká Nymburk příští týden v úterý v pražské hale Královka, kde výběr trenéra Orena Amiela čeká duel jediných dosud neporažených celků skupiny C. V Praze se představí finalista minulého ročníku Tenerife, které v předchozích zápasech porazilo 81:67 Nižnij Novgorod, 81:74 Mornar Bar a 72:68 Peristeri.

"Musíme si přiznat, že Tenerife asi přijede s úplně jiným basketbalem, než co jsme dosud viděli," řekl Bohačík. "Budeme chtít vyhrát. Šance jsou otevřené, je to dobrý tým, ale není to soupeř, kterého bychom nemohli doma porazit. Půjdeme do toho s otevřeným hledím, jak se říká," přidal Hruban.

Basketbalová Liga mistrů - skupina C, 3. kolo:
VEF Riga - Nymburk 72:91 (11:20, 30:49, 46:75)
Nejvíce bodů: Kurucs 21, Medford a Blums po 14 - Bohačík 16, Rogič 14, Hruban 11. Fauly: 21:20. Trestné hody: 14/8 - 20/17. Trojky: 8:12. Doskoky: 25:43.
Gaziantep - Bamberg 66:76.

Reklama

Související témata: