Hlavní obsah

Balkan - Opava 79:64Basketbalisté Opavy prohráli v Evropském poháru FIBA i na hřišti Balkanu

Basketbalisté Opavy prohráli ve 2. kole Evropského poháru FIBA na hřišti bulharského Balkanu 64:79 a neuspěli ani ve druhém utkání skupiny D. Svěřenci trenéra Petra Czudka nenapravili týden starou domácí porážku s Keravnosem (77:89) a zůstávají ve čtyřčlenné skupině poslední o skóre za Levicemi. Se slovenským celkem se utkají doma příští týden.

Foto: František Mazáč

Ilustrační foto.

Článek

Úřadujícími českým vicemistrům nepomohl ani double double Dontaye Bassetta, jenž nasbíral 26 bodů a 12 doskoků. Domácí táhl autor 21 bodů Hristo Zahariev, jeho spoluhráč Manuel Suárez měl double double za 12 bodů a 10 doskoků. Balkan se posunul po druhém vítězství do čela skupiny o skóre před Keravnos.

Slezané sice v první půli prohrávali o 16 bodů, díky úspěšnému závěru se jim ale podařilo dotáhnout na rozdíl tří. Vedle Bassetta se vedlo také Jakubu Mokráňovi, který dal 10 bodů.

Domácí po přestávce ale znovu zabrali a díky třetí čtvrtině, kterou ovládli 20:7, získali zpět šestnáctibodové vedení. Opavě se v závěru ještě podařilo stlačit manko na rozdíl deseti bodů, Balkan však žádné drama nepřipustil a vyhrál nakonec o patnáct.

Evropský pohár basketbalistů - 2. kolo:
Skupina D:
Balkan - BK Opava 79:64 (24:12, 43:40, 63:47)
Nejvíce bodů: Zahariev 21, Suárez a Diplaros po 12 - Bassett 26, Zbránek 11, Mokráň 10.
Keravnos - Levice 77:68.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články