Hlavní obsah

Basketbalisté Veselý a Satoranský slaví s Barcelonou triumf ve španělské lize

Čeští reprezentanti Jan Veselý a Tomáš Satoranský pomohli Barceloně získat jubilejní 20. titul ve španělské basketbalové lize. Finálovou sérii s Realem Madrid vyhrál jejich tým 3:0. Katalánci dnes rozhodli o vítězství na soupeřově hřišti 93:82.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Jan Veselý na archivním snímku.

Článek

Veselý se na výhře podílel 19 body a byl nejlepším střelcem zápasu. K tomu za 20 minut odehraných minut přidal tři doskoky. Satoranský přispěl osmi body, čtyřmi asistencemi a čtyřmi doskoky. Za Real nastřílel 19 bodů Walter Tavares, jenž si připsal i 10 doskoků a zaznamenal double double.

Oba čeští reprezentanti, kteří se sešli v Barceloně před touto sezonou, využili s týmem poslední šanci vybojovat v tomto ročníku vítěznou trofej. V Evropské lize skončila Barcelona čtvrtá poté, co v semifinále prohrála právě s Realem, který nakonec soutěž ovládl. Neuspěla ani ve Španělském poháru a v Superpoháru podlehla loni v září rovněž madridskému rivalovi.

Ligové finále ale svěřenci kouče Šarunase Jasikevičiuse jasně ovládli a vzájemnou bilanci s Realem v této sezoně si vylepšili na 6:3. Barcelona oplatila "Bílému baletu" finálovou porážku z minulého ročníku ACB ligy a vrátila se na domácí trůn po dvou letech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články