Hlavní obsah

Basketbalistka Holešínská bude hrát španělskou ligu za Gran Canarii

Česká basketbalistka Petra Holešínská bude od nové sezony působit ve španělské lize v dresu Gran Canarie. Pětadvacetiletá střelkyně národního týmu, jež prošla americkými univerzitami, přestoupila do týmu z Kanárských ostrovů z maďarského Ceglédu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

V Ceglédu odehrála Holešínská první profesionální ročník v Evropě po návratu ze studií v USA. V nejvyšší maďarské lize si připsala průměrně 15,5 bodu a 4,1 doskoku na zápas.

V zámoří Holešínská hrála od roku 2016, kdy přišla ze Žabin Brno. V univerzitní soutěži působila nejprve v barvách University of Illinois, v roce 2020 zamířila na jednu sezonu na North Carolina University, za kterou v minulosti hrál například slavný Michael Jordan.

V reprezentačním dresu má Holešínská ve sbírce stříbro z mistrovství Evropy hráček do 16 let z roku 2013. V kategorii do 17 let obsadila s národním týmem na MS 2014 čtvrté místo.

Ve Španělsku už působí další česká reprezentantka Julia Reisingerová. Čtyřiadvacetiletá pivotka přestoupila před novou sezonou z Girony do Salamanky.

Související témata: