Hlavní obsah

Basketbalistka USK Praha Condeová je druhou nejlepší hráčkou Euroligy

Španělská basketbalistka María Condeová z USK Praha obsadila druhé místo v anketě o nejlepší hráčku tohoto ročníku Evropské ligy. Pětadvacetiletá rodačka z Madridu skončila v hodnocení trenérů, hráček, fanoušků a médií za Američankou Kahleah Copperovou ze Salamanky. Condeová se stala také členkou nejlepší sestavy stejně jako její spoluhráčka Alyssa Thomasová. Vedení soutěže o tom informovalo na svém webu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Diamond De Shieldsová ze Schia a Maria Condeová z USK.

Článek

Evropská šampionka z roku 2017 Condeová působí v USK druhým rokem po příchodu z polských Polkowic. V této sezoně zatím nasbírala průměr 17,5 bodu a 5,9 doskoku na zápas. České mistryně táhla v základní části i ve čtvrtfinále, kde v rozhodujícím třetím zápase proti Schiu nastřílela 25 bodů. USK duel vyhrálo 90:77, celou sérii v poměru 2:1 a postoupilo po třech letech do Final Four.

Condeová se s vítěznou Copperovou dělila v anketě o první místo v hlasování trenérů, ve volbě kapitánek dokonce zvítězila. V hlasování fanoušků ale skončila třetí a média ji přisoudila až dělenou čtvrtou příčku. Copperová nasbírala v této sezoně 22,5 bodu na zápas a drží také střelecké maximum ze základní části soutěže (35 bodů proti MBA Moskva).

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Jasmine Keysová ze Schia a Maria Condeová z USK.

Condeová a Copperová se dostaly i do prvního All Star týmu soutěže, v němž jsou Alina Jagupovová a Satou Saballyová z Fenerbahce Istanbul. Elitní pětku uzavírá další hráčka USK Praha Thomasová, jež před dvěma lety skončila v anketě také druhá. Američanka letos nastřádala průměr 14,4 bodu a 9,5 doskoku na zápas.

USK má zastoupení také ve druhé nejlepší pětce soutěže, kde se umístila další americká pivotka Brionna Jonesová. Ocenění po nejlepšího trenéra vyhrál Roberto Íňiguez ze Salamanky.

Evropská liga vyvrcholí v Istanbulu, který se Final Four uskuteční od 8. do 10. dubna. USK v semifinále narazí na domácí Fenerbahce, ve druhém utkání se Salamanca střetne s maďarskou Šoproní.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.