Hlavní obsah

Basketbalistky USK jsou kvůli koronaviru v karanténě

Basketbalistky USK jsou kvůli koronaviru v karanténě. Pražský celek kvůli tomu odložil prosincové zápasy české nejvyšší soutěže. Izolace by mu měla skončit příští týden, a pokud tým projde testy s negativními výsledky, mohl by 30. prosince nastoupit k první dohrávce proti Slovance.

Foto: Profimedia.cz

Basketbalistky USK jsou kvůli koronaviru v karanténě

Článek

Podle manažera USK Marka Kučery musely české šampionky do karantény poté, co přišly do styku s nákazou během úvodních tří kol Evropské ligy v Istanbulu. V Turecku se přitom na začátku prosince hrálo v uzavřené "bublině", právě kvůli opatřením proti šíření koronaviru.

"Přišli jsme do kontaktu s člověkem pozitivním na covid. Proto jsme dali tým do karantény, abychom splnili všechny náležitosti," řekl ČTK Kučera a dodal, že pozitivní testy se poté objevily i v týmu USK. "Nějaké jsme měli a to nás v karanténě zase posunulo," dodal.

Pokud další testy budou negativní, měla by USK skončit izolace příští týden. Poté by se basketbalistky mohly vrátit k přípravě a po vánočním volnu nastoupit 30. prosince proti Slovance.

Další utkání by pak měly Pražanky, které v lize vyhrály všech devět dosavadních zápasů, odehrát 3. ledna ve Strakonicích a 6. ledna s Chomutovem.

Reklama