Hlavní obsah

Basketbalistky USK posílila španělská rozehrávačka Cazorlaová

Po řadě odchodů ohlásily české basketbalové mistryně z USK Praha také první posilu a stala se jí španělská rozehrávačka Maite Cazorlaová. Pětadvacetiletá reprezentantka přichází ze Salamanky, která byla soupeřem Pražanek v letošním čtvrtfinále Evropské ligy. Mistrovský klub o příchodu účastnice mistrovství Evropy a olympijských her informoval na svém webu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

S Cazorlaovou se Pražanky utkaly i v loňském utkání o bronz v Evropské lize, kdy byl na rozdíl od letošní vyrovnané čtvrtfinálové série úspěšnější španělský celek. Cazorlaová v týmu Perfumerías Avenida působila od roku 2019, kdy se do Španělska vrátila po po čtyřech letech strávených na oregonské univerzitě a jedné odehrané sezoně ve WNBA v dresu Atlanty.

Se Salamancou vyhrála hned v první sezoně domácí pohár a v následujících dvou slavila ligový titul. Ve sbírce úspěchů má pět zlatých medailí z mládežnických evropských šampionátů, poslední dvě získala s výběrem do 20 let. V seniorské reprezentaci debutovala v roce 2019 a o dva roky později startovala na ME ve Francii a Španělsku i olympijských hrách v Tokiu.

Ve středu USK oznámil odchody slovenské rozehrávačky Barbory Wrzesiňské, britské pivotky Temi Fagbenleové a Terezy Halátkové. Už od skončení sezony se vědělo o konci hvězdné Američanky Alyssy Thomasové a Simony Sklenářové.

Reklama