Hlavní obsah

Basketbalová NBA počítá s halami plnými diváků, pomoci má i nová technologie

New York/Praha

Basketbalová NBA počítá od příští sezony s halami plnými diváků. Pomoci má k tomu i dohoda se společností Clear, jež poskytla ligovým arénám screeningovou technologii na koronavirus. Pro návrat diváků do hal už ji v tomto ročníku využily například týmy Orlanda, San Antonia a Atlanty. Omezený počet fanoušků už letos přivítaly dvě třetiny klubů.

Foto: Paul Beaty, ČTK/AP

Tomáš Satoranský behěm utkání NBA. Ilustrační foto.

Článek

Společnost Clear před vypuknutím koronavirové pandemie využívala screeningovou technologii ke zrychlení průchodu kontrolami na letištích. Loni pak vyvinula systém, který mohou využít velké firmy pro návrat pracovníků, hotely či právě haly pro příchod diváků.

Fanoušci do speciální mobilní aplikace nahrají informace týkající se covidu-19, jako výsledky testů nebo informace o očkování. Přidají svou fotografii. Po příchodu k hale dají fanoušci k dispozici své údaje z aplikace, udělají si další selfie a odpoví na otázky týkající se jejich zdraví. Na tomto základě budou či nebudou vpuštěni do arény.

Týmy nicméně nebudou mít povinnost screeningovou technologii využívat, mohou si samy určit, co jim pro jejich fanoušky bude vyhovovat nejvíce. Další možností pro návrat diváků do hledišť hal je mít sektory pro plně očkované lidi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články