Hlavní obsah

Miami - Boston 99:116Stav série 3:1Boston odmítl vyřazení, semifinálová série s Miami pokračuje

Basketbalisté Bostonu vyhráli čtvrté finále Východní konference NBA v Miami 116:99 a odvrátili vyřazení. Celtics v semifinálové sérii snížili na 1:3 na zápasy.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Basketbalisté Bostonu oslavují vítězství nad Miami ve čtvrtém duelu finále Východní konference NBA.

Článek

Celtics přitom nebyli daleko od vyřazení, protože ve třetím dějství prohrávali o devět bodů a zápas se nevyvíjel dobře. Hosté ale díky bodové sérii 18:0 skóre otočili, čtvrtinu vyhráli 38:23 a odrazili se k důležitému vítězství.

"Snažíme se jen zachránit si sezonu," prohlásil Jayson Tatum, který byl hlavní hvězdou Bostonu. V utkání zaznamenal 33 bodů a přidal 11 doskoků a sedm asistencí. Navíc si připsal 220. trojku v play off a překonal klubový rekord Paula Pierce.

V historii NBA se ještě nikdy nepodařilo týmu zvítězit v sérii, pokud v ní prohrával 0:3. Boston věří, že bude první. "Právě proto nemůžeme ani na chvíli vydechnout a musíme udržet stejné nasazení a soustředění," uvedl kouč Celtics Joe Mazzulla.

"Dnes nás dostali, o tom není pochyb. Výkon Celtics musíme ocenit. Výhru si zasloužili, my se musíme oklepat a připravit se na zápas v Bostonu, kde budeme mít opět šanci sérii ukončit," řekl trenér Heat Erik Spoelstra.

Finále Východní konference play off NBA - 4. zápas
Miami - Boston 99:116, stav série 3:1.

Reklama