Hlavní obsah

Brooklyn - Philadelphia 114:105 Brooklyn v NBA zdolal Philadelphii, Durant byl opět blízko triple doublu

Basketbalisté Brooklynu i v oslabené sestavě bez několika hráčů včetně Jamese Hardena nebo Kyrieho Irvinga porazili 114:105 Philadelphii. Phoenix si poradil 118:98 s Washingtonem a v čele NBA vyrovnal vedoucí Golden State.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Basketbalista Brooklynu Nets Kevin Durant nahrává přes hráče Philadelphie 76ers guarda Isaiah Joea.

Článek

Nets postrádali LaMarcuse Aldridge či DeAndreho Bembryho, dále z rotace chyběli i Bruce Brown, James Johnson, Jevon Carter a Paul Millsap. Mohli se však spolehnout na Kevina Duranta, který řídil výhru 34 body, 11 doskoky a osmi přihrávkami.

Necelé dvě minuty před koncem navíc klíčovou akcí rozhodl o výhře Brooklynu. "Takto prostě Kevin hraje každý večer," povzdechl si střelec Philadelphie Seth Curry.

"Byla to pro mě opět výzva, protože každý ze soupeřů se na mě připravuje trochu odlišně," dodal Durant. Sekundovali mu podkošoví hráči Blake Griffin a Nicholas Claxton, kteří oba nastříleli svá sezonní maxima 17 bodů.

Uspěl také Phoenix, jenž doma bez větších potíží přehrál Washington 118:98. Suns se opírali o osm dvouciferných střelců, přičemž nejvýrazněji byli vidět JaVale McGee se 17 body a osmi doskoky, Landry Shamet s 16 body nebo Deandre Ayton s 15 body a 10 doskočenými míči.

Naopak Wizards nedokázali využít další absence zraněné domácí hvězdy Devina Bookera a prohráli osm z posledních 10 utkání.

Po čtyřech porážkách opět zabrali Knicks, kteří uspěli na půdě rozjetého Houstonu 116:103. Za triumf vděčí především rozehrávači Immanueli Quickleymu, jenž z lavičky nasbíral 24 bodů včetně sedmi trojek z 10 pokusů.

NBA:
Indiana - Detroit 122:113
Brooklyn - Philadelphia 114:105
Phoenix - Washington 118:98
Houston - New York 103:116

Reklama

Související témata: