Hlavní obsah

Brunson se po zranění vrátil do zápasu, Knicks dovedl k druhé výhře nad Indianou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wendell Cruz, Reuters

Basketbalista New Yorku Knicks Jalen Brunson v duelu s Indianou Pacers

Článek

Basketbalisté New Yorku se ve druhém kole play off NBA ujali nad Indianou vedení 2:0 na zápasy. Ve druhém utkání prohrávali až o 12 bodů, i díky výborné třetí čtvrtině, kterou ovládli 36:18, ale nakonec zvítězili 130:121. Tým vedl Jalen Brunson s 29 body a pěti asistencemi, ačkoli v prvním poločase odkulhal do šatny s podezřením na zranění nohy. Na hřiště se vrátil a za druhý poločas nasbíral 24 bodů.

„Bylo skvělé slyšet podporu fanoušků, ale věděl jsem, že musím hlavně přepnout v hlavě, abych mohl ve druhé půli hrát správně v útoku,“ řekl Brunson, kterého dav v hale Madison Square Garden provolával s dovětkem „MVP“.

„Je to bojovník, to je vše, co k tomu můžu říct. Vůbec jsem nepochyboval o tom, že se vrátí. Vždycky se vrátí. Dělá to tak celou sezonu a nezáleží na tom, co mu osud postaví do cesty,“ řekl křídelník Donte DiVincenzo. Knicks se přiblížili první účasti ve finále Východní konference od roku 2000.

DiVincenzo dal 28 bodů stejně jako O. G. Anunoby, dohromady proměnili 10 z 19 trojek. S 19 body, 15 doskoky a sedmi asistencemi se blýskl Josh Hart, jenž stejně jako v prvním duelu s Indianou odehrál celých 48 minut.

Anunoby může v dalším průběhu série Knicks chybět, protože si poranil šlachu na levé noze. Už dříve klub oznámil, že minimálně šest týdnů bude mimo hru pivot Mitchell Robinson. Během play off přišel tým také o Bojana Bogdanoviče a kvůli operaci ramene nebude v této sezoně hrát už ani Julius Randle.

Indianu táhl 34 body, devíti asistencemi a šesti doskoky Tyrese Haliburton, který dal v prvním utkání jen šest bodů. Dvacet bodů zaznamenal Obi Toppin. Pascal Siakam zůstal na 14 bodech.

Tým dohrával bez vyloučeného trenéra Ricka Calisleho, který musel opustit lavičku po dvou technických chybách. Po zápase si rýpl do rozhodčích. „Týmy, které byznysově nejsou mezi elitou, si zaslouží stejnou šanci. A to všude, kde hrají,“ prohlásil.

2. kolo play off NBA:
Východní konference – 2. zápas:
New York–Indiana 130:121, stav série 2:0.
Související témata: