Hlavní obsah

České basketbalistky se kvalifikovaly na mistrovství světa 3x3

České basketbalistky se probojovaly na mistrovství světa ve hře 3x3. Na kvalifikačním turnaji v izraelském Ejlatu dnes porazily Kolumbii 15:13 a mohly se radovat z postupu na šampionát, který se koncem května uskuteční ve Vídni.

Foto: archiv, Sport.cz

Basketbalový míč v koši.

Článek

V základní skupině český tým ve složení Veronika Voráčková, Anna Rylichová, Kateřina Galíčková a Karolína Šotolová zvítězil nad Madagaskarem 21:9 a podlehl Austrálii 16:18.

"Je to skvělé, protože jsme zůstali ve hře o olympijské hry v Paříži," uvedl k postupu trenér Radek Šnábl na webu České basketbalové federace. "Když o nic nejde, hrajeme skvěle, ale holky se musí adaptovat na tlak. I Veronika Voráčková přešla tři střely, kdy to měl být lehký koš. Hledali jsme otevřené pozice, které nejsou. Musíme hrát takové zápasy pod tlakem a pak holky budou hrát skvěle trojkový i pětkový basket," prohlásil kouč, jehož tým na poslední chvíli posílila opora reprezentace v klasickém basketbale Voráčková z USK Praha.

"Cíl jsme splnily, chtěly jsme postoupit. Tohle nám obrovsky pomůže nejen získat zkušenosti, ale hlavně nasbírat spoustu bodů do rankingu, které se nám pak budou hodit v budoucnu, když se budeme chtít kvalifikovat na olympiádu," řekla Rylichová.

Na minulém MS v loňském roce české hráčky chyběly. V roce 2019 s bilancí 2:2 nepostoupily ze skupiny a skončily deváté.

Související témata: