Hlavní obsah

Další americkou posilou basketbalistů Nymburka je rozehrávač Gordon

Nymburk získal jako posilu na rozehrávku Američana Tye Gordona. Čtyřiadvacetiletý basketbalista přichází z týmu Tartu Ülikool, ve kterém byl králem střelců estonské ligy. V posledním roce před příchodem do Evropy byl na univerzitě Nicholls v Louisianě s průměrem 20,8 bodu třináctý mezi kanonýry v celé NCAA a získal ocenění pro nejlepšího hráče konference Southland. Středočeši oznámili angažování čtvrté letní posily na webu.

Foto: Fotobanka Profimedia

Basketbalisté Nymburka mají novou posilu. Z Estonska přichází král střelců tamní ligy Američan Ty Gordon.

Článek

Minulou sezonu načal Gordon v litevském týmu Gargždai, ale v lednu se přesunul do Estonska a dovedl Tartu ke stříbru v domácí lize a k třetímu místu v estonsko-lotyšské soutěži, v níž byl s 19,8 bodu na zápas druhým nejlepším střelcem. Trenér Nymburka Francesco Tabellini charakterizoval Gordona jako moderního rozehrávače.

"Je schopný skórovat i vytvářet příležitosti pro své spoluhráče. Jeho fyzická síla na obou koncích hřiště a intenzita jeho přihrávek na mě udělaly největší dojem, když jsem poprvé začal sledovat jeho hru. Věřím, že jsme získali dalšího vysoce motivovaného hráče s obrovským potenciálem," řekl nový kouč bývalých šampionů.

V minulém týdnu už se stal hráčem třetího týmu minulého ročníku české ligy jiný Američan Thomas Bell, v létě přišli také Spencer Svejcar z Ústí nad Labem a Sukhmail Mathon z Ostravy.

Reklama

Související témata: