Hlavní obsah

Do vedení Chicaga Bulls by měl přijít Karnišovas z Denveru

Chicago

Novým ředitelem pro basketbalové operace v Chicagu Bulls, kde působí i jediný český zástupce v NBA Tomáš Satoranský, by se měl stát Arturas Karnišovas. Bývalý litevský reprezentant poslední tři roky v soutěži působil jako generální manažer Denveru Nuggets.

Foto: Václav Mudra/ČBF

Český basketbalista Tomáš Satoranský

Článek

Osmačtyřicetiletý Karnišovas by měl po obnovení soutěže po pauze vynucené pandemií koronaviru v Chicagu nahradit ve funkci Johna Paxsona. Dlouholetý funkcionář Bulls se přesune do role poradce s úkolem najít pro klub nového generálního manažera, kterým v současnosti je Gar Forman. Nejasná je podle médií i budoucnost trenéra Jima Boylena.

Vedení Chicaga se rozhodlo Karnišovase, který v minulosti v NBA pracoval také jako skaut nebo analytik, angažovat poté, co tým i kvůli častým zraněním v dosavadním průběhu sezony nenaplnil velká očekávání. Bulls v 65 odehraných zápasech mají bilanci 22 výher a 43 porážek a ve Východní konferenci jim patří jedenácté místo.

Osmadvacetiletý Satoranský přišel do Chicaga loni z Washingtonu a s Bulls podepsal tříletou smlouvu na 30 milionů dolarů. V aktuálním ročníku český reprezentant zasáhl do všech 65 zápasů a v průměru odehrál 28,9 minut, připsal si 9,9 bodu a 5,4 asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články