Hlavní obsah

Hvězdný basketbalista Irving míří podle médií z Brooklynu do Dallasu

Basketbalista Kyrie Irving má podle zámořských médií namířeno do Dallasu. Osminásobný účastník Utkání hvězd NBA požádal tento týden v Brooklynu o výměnu a vedení Nets se údajně dohodlo s Mavericks. Za třicetiletého hráče klub získá Spencera Dinwiddieho, Doriana Finneye-Smitha a práva výběru příštích v draftech. Uzávěrka přestupů v zámořské soutěži je 9. února.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Basketbalista Kyrie Irving má podle zámořských médií namířeno do Dallasu.

Článek

Irvingovi vyprší v Brooklynu na konci sezony smlouva, díky níž si vydělá přes 36 milionů dolarů. Nyní se ale rozhodl požádat o okamžitou výměnu a oficiálně kvůli zranění pravého lýtka vynechal už sobotní zápas s Washingtonem. V Nets prožíval Irving turbulentní období. Na podzim mu klub zastavil činnost za antisemitský příspěvek na twitteru a třicetiletý hráč přišel o osm zápasů. Kvůli aféře s ním ukončila spolupráci firma Nike.

I tak je Irving s průměrem 27,1 bodu ze 40 odehraných zápasů druhým nejlepším střelcem Nets. Má rovněž průměr přes pět asistencí a doskoků na utkání. V minulém ročníku musel vynechat většinu domácích zápasů Brooklynu, protože odmítal očkování proti koronaviru.

Foto: Benny Sieu, Reuters

Janis Adetokunbo (vpravo) z Milwaukee a Paul George z Los Angeles Clippers.

V NBA hraje Irving dvanáctou sezonu. V roce 2016 získal titul s Clevelandem, nastupoval také za Boston. Jednička draftu z roku 2011 má ve sbírce i zlato z olympijských her a mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články