Hlavní obsah

Miami - Denver 94:109Stav série 1:2Jokič s Murrayem se zapsali do historie a Denver ve finále NBA znovu vede

Basketbalisté Denveru zvítězili ve třetím finálovém utkání NBA na hřišti Miami 109:94 a vedou v sérii 2:1 na zápasy. Zasloužili se o to zejména Nikola Jokič s Jamalem Murrayem, kteří jako první spoluhráči v historii NBA zaznamenali ve stejném zápase triple double s více než 30 nastřílenými body. Jokič zapsal 32 bodů, 21 doskoků a 10 asistencí, Murray měl 34 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

Foto: Jim Rassol, Reuters

Hvězdy Denveru Jamal Murray (vlevo) a Nikola Jokič brání Caleba Martina z Miami.

Článek

Podobný výkon dvou spoluhráčů NBA nepamatuje. Nestalo se to v základní části, v play off a už vůbec ne ve finále. "Rozhodně to byl jejich nejlepší společný výkon za sedm let, co spolu hrají. Byli neuvěřitelní," prohlásil trenér Denveru Michael Malone.

Přitom v předchozím domácím zápase po porážce své hráče Malone kritizoval, že nepředvedli výkon hodný finále. Nyní to ale bylo něco jiného. Denver měl zápas pod kontrolou, přeskákal soupeře na doskoku 58:33, přičemž Jokič s Murrayem měli dohromady jen o dva doskoky méně než celý tým soupeře.

Nuggets si vytvořili vedení až o 21 bodů a to si v klidu hlídali. "Hlavní je, že jsme důležitý zápas zvládli a vyhráli. Po té domácí porážce pro nás bylo velmi důležité uspět, protože jsme nechtěli v sérii prohrávat," řekl Jokič.

Miami nepomohlo ani 28 bodů Jimmyho Butlera a 22 bodů a 17 doskoků Bama Adebaya. "Dnes to nevyšlo. Příště musíme nastoupit s větší energií a nasazením. A to se dá zlepšit. Je to jen na nás. Věřím, že čtvrtý zápas bude vypadat jinak," řekl Butler.

V závěru utkání se na palubovku dostal za Miami i Udonis Haslem, který v pátek oslavil 43.  narozeniny a stal se tak nejstarším hráčem, který kdy ve finále NBA nastoupil. Pokořil dosavadní rekord Kareema Abdula-Jabbara, který v roce 1989 hrál ve věku 42 let a 58 dní.

Finále play off NBA - 3. zápas:
Miami - Denver 94:109 (24:24, 48:53, 68:82)
Nejvíce bodů: Butler 28, Adebayo 22, Martin 10 - Murray 34, Jokič 32, Braun 15. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: