Hlavní obsah

Jordan věnoval ke svým šedesátinám nadaci pomáhající dětem 10 milionů dolarů

Legendární basketbalista Michael Jordan se rozhodl oslavit 60. narozeniny tím, že se o radost podělí s ostatními. Šestinásobný vítěz NBA, který oslaví životní jubileum 17. února, věnoval nadaci Make-A-Wish 10 milionů dolarů. Větší příspěvek od jednotlivce organizace pomáhající po celém světě plnit přání nemocným dětem ještě nikdy za 43 let své existence nedostala.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Basketbalová legenda Michael Jordan.

Článek

"Posledních 34 let mi bylo velkou ctí, že jsem mohl spolupracovat s Make-A-Wish a pomáhat přinést úsměv a radost tolika dětem," uvedl Jordan v oficiálním prohlášení. "Být svědkem jejich síly a odolnosti v těžkých chvílích jejich životů bylo opravdovou inspirací," dodal.

Jordan s nadací Make-A-Wish spolupracuje od roku 1989. Nyní doufá, že jeho rozhodnutí oslavit narozeniny charitativním darem inspiruje i další a pomohou tak dětem, které na splnění svých snů stále čekají.

"Nedokážu si představit lepší narozeninový dárek než to, že mě budou další lidé následovat v podpoře Make-A-Wish, aby mohlo každé dítě zažít to kouzlo, když se mu splní přání," uvedl majitel klubu Charlotte Hornets.

Jordan už pomohl splnit přání stovkám dětí po celém světě a je jednou z nejaktivnějších celebrit spolupracujících s nadací. V roce 2008 ho organizace ocenila za to, jak zásadně ovlivnil životy dětí a jejich rodin.

Reklama

Související témata: