Hlavní obsah

Kolínští basketbalisté získali v sérii s Brnem ligový bronz

Kolín

Basketbalisté Kolína porazili i ve druhém zápase play off o třetí místo Brno a ziskem bronzu po devíti letech vyrovnali své ligové maximum. Po páteční výhře 92:85 v Brně zvítězili v dnešní odvetě na domácím hřišti 90:89 a potvrdili pozici třetího týmu dlouhodobé části.

Foto: BC Kolín

Kolínský rozehrávač Adam Číž

Článek

Kolínští vstoupili do druhého duelu lépe a úvodní čtvrtinu vyhráli o deset bodů. Brno ve druhé části manko stáhlo na rozdíl čtyř bodů, Středočeši ale po přestávce znovu výrazně odskočili. Do čtvrté čtvrtiny šli Medvědi s náskokem 18 bodů, Brno ale ještě zabojovalo. Dvě minuty před koncem hosté vyrovnali na 78:78, vyrovnanou koncovku pak tři sekundy před závěrečnou sirénou rozhodl Devante Wallace, který za stavu 89:89 proměnil jeden ze dvou trestných hodů.

O pozici nejlepšího střelce zápasu se podělili kolínský kapitán Adam Číž s Wallacem, kteří shodně nastříleli 25 bodů. Wallace proměnil sedm z deseti trojkových pokusů. Lee Skinner přidal double double za 13 bodů a 10 doskoků. V hostujícím týmu dal Javion Blake 15 bodů.

Utkání o 3. místo v play off basketbalové ligy mužů - odveta:
Kolín - Brno 90:89 (27:17, 44:40, 70:52)
Nejvíce bodů: Číž a Wallace po 25, Skinner 13, Pekárek 11 - Blake 15, Ristonpoika 14, Georgijev a Bálint po 12. První zápas 92:85, Kolín získal bronz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články