Hlavní obsah

Phoenix - LA Lakers 102:109 Stav série 1:1Lakers srovnali sérii s Phoenixem

New York

Basketbalisté Los Angeles Lakers zvítězili v play off NBA na hřišti Phoenixu 109:102 a srovnali osmifinálovou sérii na 1:1 na zápasy. Nyní obhájce titulu čekají dva zápasy doma.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

LeBron James (vpravo) z Los Angeles Lakers a Dario Šarič z Phoenixu.

Článek

Roli favorita potvrzuje Brooklyn, který přehrál Boston 130:108 a vede v sérii už 2:0. Naopak překvapuje Dallas, který vyhrál i druhé utkání na hřišti výše nasazeného Los Angeles Clippers a po vítězství 127:121 před domácími zápasy rovněž vede 2:0.

Lakers po náročném předkole první duel s Phoenixem nezvládli, ale dnes už naznačili svou sílu, když vedli téměř celý zápas. Ve druhé půli sice ztratili až patnáctibodové vedení a v polovině poslední čtvrtiny těsně prohrávali po dvou smečích Deandreho Aytona.

Pak ale vzaly duel do své režie obě hlavní hvězdy Lakers. LeBron James a Anthony Davis společně dali 16 z posledních 20 bodů svého týmu, zatímco Phoenix se dostával jen k trestným hodům v podání Devina Bookera.

"Tohle byl zápas, který jsme museli vyhrát. Všichni jsme šli do zápasu s touto myšlenkou a byli jsme schopni ji přetavit v realitu a úkol splnit," řekl Davis, který byl nejlepším střelcem zápasu s 34 body a 10 doskoky. James přidal 23 bodů a 9 asistencí a Dennis Schröder 24 bodů. Booker na druhé straně zaznamenal 31 bodů včetně 17 trestných hodů ze 17 pokusů.

Brooklyn ukázal svou ofenzivní sílu, když k hvězdné trojici Kevin Durant, Kyrie Irving a James Harden se přidal také Joe Harris a sedmi trojkami a 25 body přispěl k výraznému vítězství nad Bostonem.

Už v první čtvrtině Brooklyn utekl soupeři šňůrou 15:0, kterou táhl právě Harris s 16 body v úvodních šesti minutách. Od druhé čtvrtiny nebylo o vítězi pochyb, Boston nedokázal zastavit rozjetého soupeře. Ve druhé půli tak už oba celky šetřily opory.

Na straně Bostonu nikdo nepřekonal hranici 20 bodů, u Brooklynu to vedle Harrise byl také Harden s 20 body a 7 asistencemi a Durant s 26 body, 8 doskoky, 5 asistencemi a 4 bloky.

"Máme tři z těch nejlepších ofenzivních hráčů, které kdy tuto hru hráli, ale sami nemohou vyhrát. Musíme jim pomoct i my ostatní," řekl Harris, který sedmi trojkami vyrovnal klubový rekord v play off.

Hvězdou večera byl opět Slovinec Luka Dončič, který 39 body, 7 doskoky a 7 asistencemi nasměroval Dallas k druhé výhře nad trápícími se Clippers. Maverick opět skvěle stříleli, když trefili 18 trojek ze 34 pokusů.

Clippers nestačilo ani 41 bodů Kawhiho Leonarda a 28 bodů Paula George, kteří postrádali větší podporu od spoluhráčů. Dončič se mohl opřít o 28 bodů Tima Hardawaye či 20 bodů Kristapse Porzingise.

První kolo play off NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Brooklyn - Boston 130:108 (stav série 2:0)
Západní konference - 2. zápasy:
LA Clippers - Dallas 121:127 (stav série 0:2)
Phoenix - LA Lakers 102:109 (stav série 1:1)

Reklama