Hlavní obsah

Legenda NBA se klidila z cesty. Satoranský předvedl parádní akci

Chicago/Praha

Tomáš Satoranský si povodil ikonu NBA. Basketbalisté Chicaga Bulls nezvládli úterní duel proti Los Angeles Lakers a připsali si už šestou porážku z osmi odehraných duelů letošní sezony. Český reprezentant si během střetnutí v United Center v Chicagu připsal sedm bodů, čtyři doskoky a sedm asistencí. Fanoušky potěšila hlavně jeho akce s Wendellem Carterem juniorem, před níž se musel sklonit i legendární LeBron James.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James si v utkání proti Chicagu Bulls připsal triple double

Článek

Hosté z Los Angels prohrávali s výběrem kouče Jima Boylena v průběhu zápasu dokonce už o 19 bodů. Přesto dokázali duel nakonec dotáhnout do vítězného konce v poměru 118:112. A to především díky legendárnímu LeBronu Jamesovi, který si připsal triple double za 30 bodů, 11 asistencí a 10 doskoků.

Během bránění se ale i ikona NBA James musela sklonit před uměním českého basketbalisty Tomáše Satoranského. Ten si během jednoho z útoků převzal míč na pravé straně palubovky, pohybem naznačil úhyb ke středu hřiště, který ale neučinil, čímž čtyřiatřicetiletou legendu parádně odstavil z cesty. Zakončení Wendella Cartera pak už bylo pouhou pomyslnou třešničkou na dortu famózní akce.

Chicagu se vstup do sezony příliš nepovedl. Domácí porážka 112:118 znamená už šestou prohru z dosavadních osmi odehraných zápasů. To Lakers prožívají opačný začátek ročníku, zatím prohráli jen úvodní duel s městským rivalem Clippers.

Reklama

Související témata: