Hlavní obsah

Legendární Jordan prodává klub NBA Charlotte Hornets, který vlastnil 13 let

Aktualizováno

Legendární basketbalista Michael Jordan dokončuje prodej svého většinového podílu v klubu NBA Charlotte Hornets. Menšinový podíl v týmu, který vlastnil 13 let, si ponechá. Hornets dnes na webu uvedli, že Jordan prodává většinu akcií skupině kupců v čele s Gabem Plotkinem a Rickem Schnallem.

Foto: Profimedia.cz

Michael Jordan prodává většinový podíl v klubu NBA Charlotte Hornet

Článek

Plotkin měl v Charlotte menšinový podíl a Schnall je spolumajitelem jiného klubu NBA Atlanta Hawks. Dohodu musí ještě schválit rada guvernérů soutěže.

Jordan, jeden z nejlepších basketbalistů historie, koupil klub ze Severní Karolíny v roce 2010 údajně za 275 milionů dolarů. Stal se tak prvním bývalým hráčem v roli majoritního vlastníka klubu a také dosud jediným černošským majitelem v NBA.

Podle ESPN má nyní klub hodnotu tři miliardy dolarů. Loni v prosinci koupil Mat Ishbia tým Phoenix Suns za čtyři miliardy. Šestinásobný vítěz NBA s Chicagem a dvojnásobný olympijský šampion Jordan by měl i nadále v Charlotte pracovat a v červenci bude dohlížet na začátek trhu s volnými hráči.

Zatímco na hřišti Jordan sbíral úspěchy, s Hornets se jich nedočkal. Tým se během jeho působení jen dvakrát probojoval do play off a pokaždé vypadl už v prvním kole.

Reklama

Související témata: