Hlavní obsah

Loni uvězněná basketbalistka Grinerová si dává od zápasů WNBA pauzu

Basketbalistka Brittney Grinerová, jež strávila loni deset měsíců v ruském vězení, vynechá nejbližší dva zápasy zámořské ligy WNBA, aby se podle prohlášení klubu Phoenix mohla soustředit na své duševní zdraví. S týmem proto neodcestuje do Chicaga ani Indiany. Po návratu do soutěže dvaatřicetiletá pivotka odehrála v dresu Mercury 20 z 23 utkání a průměrně dává 18 bodů.

Foto: Stephanie Scarbrough, ČTK/AP

Basketbalistka Phoenixu Brittney Grinerová podepisuje fanouškům merch.

Článek

"Klub Brittney plně podporuje a budeme úzce spolupracovat na správném načasování jejího návratu," uvedli představitelé Phoenixu. Týmu patří v tabulce WNBA desáté místo a Grinerová vede klubové statistiky v počtu bodů, doskoků (6,7) i bloků (1,7). V nedávném Utkání hvězd se blýskla i dvěma smečemi.

Dvojnásobnou olympijskou vítězku loni v únoru zatkla policie na moskevském letišti, protože u sebe měla náplně do elektronické cigarety obsahující konopný olej. V srpnu ji soud za pašování drog poslal na devět let do vězení. Domů se dostala začátkem prosince po výměně vězňů za ruského obchodníka se zbraněmi Viktora Buta.

Grinerová je šampionkou WNBA z roku 2014, s americkou reprezentací vyhrála olympijské turnaje v Riu de Janeiro i Tokiu, je také mistryní světa a čtyřnásobnou vítězkou Evropské ligy s Jekatěrinburgem.

Reklama

Související témata: