Hlavní obsah

Miami získalo rozjetého Roziera za veterána NBA Lowryho a výběr v draftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozehrávač Terry Rozier, který prožívá v NBA nejlepší sezonu v kariéře, se stal posilou basketbalistů Miami. Floridský klub ho získal z Charlotte výměnou za šestinásobného účastníka Utkání hvězd Kylea Lowryho a výběr v prvním kole draftu v roce 2027.

Foto: Sam Sharpe, Reuters

Terry Rozier (3) z Charlotte a Tre Jones (33) ze San Antonia.

Článek

Devětadvacetiletý Rozier má v tomto ročníku průměr 23,2 bodu a 6,6 asistence. Za Charlotte hrál pátou sezonu, předtím strávil čtyři roky v Bostonu.

V dosavadní kariéře nastřílel 1199 trojek a při střelbě trestných hodů má úspěšnost 82,2 procenta. Zatímco Charlotte je v tabulce Východní konference až třinácté, Miami patří šesté místo, takže v ambiciózním týmu se Rozier může těšit na boje v play off. V něm si zahrál naposledy s Bostonem před pěti lety.

Sedmatřicetiletý Lowry se naopak trápí, jeho průměr 8,2 bodu je nehorší od sezony 2008/09. V minulém týdnu vypadl za základní pětky. Na konci sezony mu vyprší tříletý kontrakt na 85 milionů dolarů, který podepsal ještě v Torontu, v jehož dresu se stal v roce 2019 šampionem NBA. Rozier má smlouvu ještě na dva roky, díky čtyřletému kontraktu vydělá celkem 96 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: