Hlavní obsah

Detroit - LA Lakers 107:92Mistrovští Lakers prohráli v NBA podruhé za sebou

Basketbalisté Los Angeles Lakers poprvé v sezoně prohráli dva zápasy za sebou. Obhájci titulu po Philadelphii nestačili překvapivě ani na dosud druhý nejhorší tým NBA Detroit, jemuž na jeho hřišti bez odpočívajícího Anthonyho Davise podlehli 92:107. V Západní konferenci tak klesli až na třetí místo za městského rivala Clippers. Ti dokázali vyhrát 109:105 nad posledním finalistou Miami 109:105, přestože postrádali obě hlavní hvězdy Kawhiho Leonarda a Paula George.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Basketbalista Detroitu Pistons Wayne Ellington v utkání NBA proti Los Angeles Lakers.

Článek

Lakers sice chyběl Davis, ale proti trápícímu se Detroitu byli i tak favoritem. Zvláště když LeBron James proměnil prvních svých sedm střel. Jenže ve druhé půli mu obrana Detroitu povolila už jen dva body a Lakers měli problémy. Naopak na straně domácích se chytil Blake Griffin, jehož trojka v poslední čtvrtině odstartovala rozhodující šňůru 16:0.

"Moc brzy jsem to rozběhl, ale musím víc zapojovat spoluhráče. Dnes jsem minul některé střely, které jsem zvyklý dávat," řekl James, který zaznamenal 22 bodů a 10 asistencí. Také Kyle Kuzma měl 22 bodů, Griffin dal za Detroit třiadvacet.

Clippers se s absencí dvou opor kvůli protiepidemickému protokolu vyrovnali velmi dobře. Miami sice výborně začalo a vedlo v první čtvrtině až o 18 bodů, ale Clippers se ještě do poločasu vrátili do kontaktu a ve třetí čtvrtině rozhodli šňůrou 20:2. Zkušený Francouz Nicolas Batum k tomu pomohl 18 body, Lou Williams přidal 17 bodů a sedm hráčů mělo alespoň devět bodů.

Miami, které má potíže s marodkou a stále postrádá hvězdu Jimmyho Butlera, nepomohlo ani to, že poprvé od loňského března přivítalo 1500 svých fanoušků. Ti u vchodu podstoupili rychlotest na koronavirus a prošli kolem psa speciálně vycvičeného k rozpoznání člověka nakaženého virem.

Podobný obrat předvedl také Houston, jenž doma v první čtvrtině prohrával s Portlandem o 20 bodů, ale před poločasem už vedl. Ve vyrovnané koncovce dovedl zápas k cennému vítězství. Rockets táhl 25 body Victor Oladipo, Christian Wood, vracející se po třízápasové pauze, přidal 22 bodů a 12 doskoků a John Wall dal 20 bodů. Portlandu nestačilo ani 30 bodů a 9 asistencí Damiana Lillarda.

Výsledky NBA:
Detroit - LA Lakers 107:92
Houston - Portland 104:101
Miami - LA Clippers 105:109
Phoenix - Golden State 114:93

Reklama

Související témata: