Hlavní obsah

Morant se omluvil za další incident se zbraní, chce na sobě pracovat

Basketbalista Memphisu Ja Morant se veřejně omluvil za další video se zbraní v ruce, kvůli kterému jej jeho klub necelé tři měsíce po předchozím obdobném incidentu opět vyřadil z týmu. Třiadvacetiletý rozehrávač v prohlášení nepřímo připustil, že má problém, s kterým se bude muset vypořádat.

Foto: Profimedia.cz

Ja Morant se veřejně omluvil za další video se zbraní v ruce.

Článek

"Vím, že jsem zklamal spoustu lidí, kteří mě podporují. Tohle je cesta a já si uvědomuji, že mám před sebou ještě hodně práce. Moje slova možná teď moc neznamenají, ale za své jednání přebírám plnou zodpovědnost. Jsem pevně rozhodnutý na sobě dál pracovat," kál se dvojnásobný účastník Utkání hvězd.

Klub ho suspendoval v neděli, poté co se objevil na videu se zbraní v ruce při jízdě autem. V březnu pro změnu pózoval s pistolí v nočním klubu. Tehdy přišel za trest o osm zápasů NBA, na příjmu ho to stálo 669.000 dolarů (14,5 milionu korun). Dvojka draftu z roku 2019 je nejlépe placeným hráčem mužstva.

Od příští sezonu začne Morantovi platit pětiletý kontrakt s příjmem 193 milionů dolarů, s bonusy až 231 milionů. Jaká bude následovat sankce nyní, není jisté. Grizzlies už skončila sezona po vyřazení v prvním kole play off s Los Angeles Lakers.

Morantovou kauzou se zabývá i vedení soutěže a její komisionář Adam Silver neskrýval rozhořčení. Uvedl, že měl po pohovoru po prvním případu pocit, že Morant se poučil a vzal situaci vážně.

"Mluvili jsme spolu o důsledcích, které by to mohlo mít pro jeho kariéru, ale také o otázce bezpečnosti. Takovým jednáním by mohl sebe nebo někoho jiného zranit, zmrzačit či zabít," řekl Silver ESPN.

"Má obrovskou sledovanost a já se obávám - a myslel jsem si, že to se mnou sdílí - že desítky milionů dětí na celém světě ho vidí dělat něco, co v podstatě oslavuje užívání střelné zbraně," konstatoval Silver.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.