Hlavní obsah

Na korejské basketbalistky čeká v Brně bílé peklo

BRNO

Během nedělního volna na MS se v realizačním týmu basketbalové reprezentace zrodil nápad, že když Češky dnes od 18 hodin nastoupí v Brně proti Korejkám v bílých dresech, tak by i diváci měli do haly přijít v tričkách, košilích, halenkách, svetrech nebo bundách stejné barvy. To proto, aby se houževnatý asijský celek ocitl doslova uprostřed bílého pekla.

Foto: Igor Zehl, ČTK

České basketbalistky na mistrovství světa

Článek

„Diváci jsou zatím úžasní, stojí za námi a kdyby pomohli i tímto způsobem, bylo by to skvělé,“ uvažuje Kateřina Elhotová. „Bez ohledu na barvy ale nesmíme polevit tváří v tvář vystupňované agresivitě soupeřek a skvělému pohybu,“ tvrdí trenér Lubor Blažek.

Tři zápasy během tří dnů rozhodnou, jestli Češky obhájí pozici čtvrtfinalistek z minulého šampionátu i posledních dvou olympiád. V rychlém sledu na ně čekají ještě Španělky a Brazilky a domácí tým potřebuje k postupu skončit čtvrtého místa v šestičlenné skupině F.

„Musíme se soustředit na každý zápas, žádné kalkulace teď význam nemají,“ říká trenér a oceňuje houževnatost Korejek, které uspěly s Brazílií a Mali pokaždé v dramatických závěrech, kdy vyhrála nejprve o jediný bod a pak v prodloužení.

Český tým si dnes musí dát pozor hlavně na excelentní střelbu soupeřek z větší vzdálenosti, sám je trojkách na turnaji až předposlední. Sázet naopak může naopak na výškovou převahu. Koreu navíc trápí marodka. Rozehrávačka I Mi-sun a pivotka Čung Sun-hwa jsou nemocné, kanonýrka Pak Čung-un má z utkání se Španělskem zraněné koleno a není jisté, jestli se na MS ještě vůbec objeví.

Reklama