Hlavní obsah

NBA se příští rok vrátí do Evropy, v lednu se bude hrát v Paříži

Zámořská basketbalová soutěž NBA se příští rok vrátí do Evropy, kde se hrálo naposledy předloni. V Paříži se 19. ledna utkají šestinásobní šampioni Chicago Bulls s trojnásobnými vítězi Detroitem Pistons. Dějištěm bude Accor Arena, která pro basketbal pojme více než 15 000 diváků.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Joel Embiid z Philadelphie v souboji s hráči Miami (vpravo Jimmy Butler). NBA se příští rok vrátí do Evropy.

Článek

Chicago, které se po celém světě proslavilo zejména v éře legendárního Michaela Jordana, už ve francouzské metropoli odehrálo v roce 1997 dva přípravné zápasy. Jeho aktuálně největšími hvězdami jsou pětinásobný účastník Zápasu hvězd DeMar DeRozan a výjimečný smečař Zach LaVine. V této sezoně Chicago vypadlo v prvním kole play off s loňskými šampiony Milwaukee.

Detroit bude hrát ve Francii poprvé, mimo Severní Ameriku v minulosti nastoupil k zápasům v Londýně a Mexiku. V mladém týmu Pistons je jednička loňského draftu Cade Cunningham nebo olympijský vítěz z Tokia Jerami Grant.

Poslední evropský zápas NBA v Evropě před pauzou vynucenou koronavirem hostila v lednu 2020 také Paříž. Tehdy se utkaly týmy Charlotte Hornets a Milwaukee Bucks.

Reklama

Související témata: