Hlavní obsah

Nedohraný duel basketbalistů Hradce s USK byl kontumován ve prospěch Pražanů

Nedohrané sobotní utkání 12. kola basketbalové ligy mezi Hradcem Králové a USK Praha, které muselo být v prvním poločase kvůli technickým problémům ukončeno, vedení NBL kontumovalo 20:0 ve prospěch hostí. Za duel poznamenaný potížemi zejména se světelnou tabulí a časomírou navíc sportovní ředitel ligy Tomáš Kotrč udělil domácím Královským sokolům pokutu 30 000 korun.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Martin Kříž z Nymburka (vlevo) a Haris Delalič z Igokey.

Článek

Hradec Králové se proti verdiktu může do 15 dní odvolat k vrchnímu řediteli NBL Zdeňku Břízovi a podle generálního manažera klubu Petra Sedmáka tuto možnost rozhodně využije. Do vypršení lhůty na odvolání nebude výsledek utkání započten do ligové tabulky.

"Došlo k fatálnímu pochybení domácího klubu Královští sokoli. Utkání nebylo po technické stránce vůbec připravené a způsobilé k zahájení. Nefungoval instant replay system, stolek, časomíry a také nebyly zajištěny náhradní možnosti jako stopky, mechanický ukazatel skóre a další věci. Proto bylo rozhodnuto o kontumaci. Věřím, že k podobné situaci už nikdy nedojde," uvedl v oficiálním prohlášení Kotrč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.